CZ
EN

V praxi se často setkáváme s tím, že se zákazníci snaží s opravou garážových vrat poprat sami.

Ano, šikovný kutil zvládne leccos, avšak ne vždy takové pokusy dopadají dobře. Kvůli laickému zásahu se i drobná závada může proměnit ve velký problém, který si nakonec stejně vyžádá zásah profesionála. To, co by původně vyšlo na pár korun, může stát v závěru podstatně víc.

Automatická garážová vrata jsou složitý mechanismus, proto je vždy lepší svěřit jejich údržbu do rukou někomu, kdo dané problematice opravdu rozumí (a nemyslíme tím Františka od vedle, který rozumí všemu). Nezapomeňte, že nejde jen o finanční škody. Garážová vrata jsou jeden z největších pohyblivých mechanismů, které doma máte. Neodborný zásah může vrata poškodit natolik, že přestanou být bezpečná. Jakmile jde o zdraví, končí veškerá legrace… 

Naopak, pokud necháte servis garážových vrat na profíkovi, můžete si být jisti, že bude zrealizován pečlivě a hlavně správně. Každý z našich servisních techniků je trénovaný profesionál, který zná vratové systémy do posledního detailu. I z tohoto důvodu si je plně vědom své zodpovědnosti za provedenou práci, proto nikdy nic neodflákne. 

Samozřejmě, všichni chceme ušetřit, ale v případě servisu garážových vrat se to nemusí vždy vyplatit. Navíc drobné opravy nevyjdou s ohledem na kvalifikovanou práci a váš klid na srdci zas tak draho.

Na závěr pro vás máme ještě dvě dobře míněné rady:

1) Poruchám garážových vrat nejlépe předejdete pravidelnými servisními prohlídkami, které by měly probíhat alespoň jednou ročně.
2) Jakmile se vám na funkčnosti garážových vrat něco nezdá, neotálejte a volejte technika ihned. Předejdete tím zbytečným (a nákladnějším) komplikacím.

Pokud se o garážových vratech chcete dozvědět více, vyjděte vstříc také dalším vyvráceným mýtům.