CZ
EN

Mýtus 5: Hliníková okna jsou zbytečně drahá

Hliníkové konstrukce
Mýtus 5: Hliníková okna jsou zbytečně drahá

Ano, cena hliníkových oken je možná o něco vyšší než v případě oken z jiných materiálu, avšak je zde vyvážena kvalitou, designem, ale hlavně trvanlivostí a úsporou energií, jež s sebou okna přinesou.

Na poctivě vyráběná hliníková okna se budete moci vždy plně spolehnout, budou lahodit vašemu oku a v závěru se na ně nebude zlobit ani vaše peněženka.

Velký důraz by měl být vždy kladen na to, aby byla montáž hliníkových oken provedena odborně. V tomto případě se šetřit nevyplácí. Pokud totiž není vše správně osazeno a utěsněno, jsou i ta nejkvalitnější hliníková okna k ničemu. Naopak, když se o osazování alu oken postarají zruční profesionálové, je zaručeno, že budou okna dokonale sloužit svému účelu a dokáží snížit únik tepelné energie z interiéru o více jak 40 %. Tady už se pomalu dostáváme k návratnosti investic a k výhodám hliníkových oken. Nižší únik tepla v zimních měsících je samozřejmě spjat s nižšími účty za vytápění, v létě pak skrz okna nebude unikat vzduch ochlazený klimatizací, což zase znamená méně spotřebované elektřiny.

Dalším bonusem je i stálost barvy hliníkových oken. Díky ní není potřeba v průběhu času okna ošetřovat údržbovým nátěrem, jako například v případě oken dřevěných. Takže i na barvách ušetříte.
No a když už jsme u nich… Rozhodně se nemusíte obávat, že byste nenašli odstín či povrchovou úpravu hliníkových oken, která bude dokonale ladit se zbytkem exteriéru. Hliníková okna  nabízejí nepřeberné množství variant, a to mnohem víc než okna plastová nebo dřevěná. To ovšem není jediná designová vlastnost, ve které mají hliníková okna navrch. Jejich líbivost vyplývá také z vlastností rámů. Ty jsou podstatně užší a zároveň mohou být podstatně rozměrnější, a lze je tedy osadit velkoformátovým sklem.

Ta nejlepší al. okna disponují špičkovým designem, který je zkrátka k nezaplacení… Budou spolehlivě sloužit třeba i 30 let, a investice do nich se tak nakonec nejen vrátí, ale navíc vám v podobě úspor, obrazně řečeno, také nějakou tu korunu vydělají.

Okna z hliníku mají samozřejmě i mnohé další výhody. Pokud chcete vědět jaké, stačí vyjít vstříc ostatním vyvráceným mýtům.