CZ
EN

Mýtus 2: Manuální garážová vrata jsou lepší než automatická

Vratové a dveřní systémy
Mýtus 2: Manuální garážová vrata jsou lepší než automatická

Samozřejmě záleží na úhlu pohledu. Avšak automatická garážová vrata vám jednoznačně oproti těm manuálním nabídnou více výhod.

Začněme třeba u  pohodlí. Představte si situaci, kdy přijíždíte domů a musíte kvůli otevření garáže vystoupit z auta. Běžně to zas takový problém být nemusí, avšak během průtrže mračen nebo při -20 °C by každý z nás raději zůstal hezky v teple a suchu. Není prostě nad to, když jednoduše stisknete tlačítko na dálkovém ovladači garážových vrat a ta se před vámi otevřou sama. Nejenže nezmoknete/nezmrznete, ale navíc vás to nestojí žádnou námahu.

S faktem, že díky elektrickému otvírání vrat s nimi není potřeba přijít fyzicky do kontaktu, souvisí i otázka bezpečí. Nemanipulujete s nimi vy, o vše se postará pohon, a riziko zranění je tak sníženo na minimum. Rovněž nehrozí, že by vás, vaše děti, auto či domácího mazlíčka vrata přivřela, neboť jsou opatřena bezpečnostními senzory, které pohon v případě nouze zastaví. 

Vratový pohon je rovněž možné nastavit tak, aby vrata po určité době sám zavřel. To je výborná věc hlavně pro zapomnětlivé jedince. Zabezpečení garážových vrat je v dnešní době opravdu na velmi dobré úrovni. Tak například, když se garážová vrata zavřou, jsou zároveň zamčená, a vy tudíž nemusíte řešit žádné další zámky. Dále je samozřejmě možné napojit vrata na domácí alarm. Moderní pohony otevírání vrat se dají dokonce sledovat na dálku za pomocí aplikace v chytrém telefonu, což umožňuje kontrolovat polohu vašich vrat odkudkoliv na světě.

Velkou výhodou je také to, že si lze nechat automatická garážová vrata napojit na osvětlení - při každém otevření garáže se pak světla uvnitř, nebo třeba kolem příjezdové cesty, rozsvítí sama. 

Jak již bylo řečeno na začátku, garážová vrata s pohonem opravdu ta běžná v mnohém překonávají. Jsou sice o něco dražší, avšak mají také velkou přidanou hodnotu, do níž se rozhodně vyplatí investovat.

Pokud se o garážových vratech chcete dozvědět více, vyjděte vstříc také dalším vyvráceným mýtům.